in English på svenska auf Deutsch en français ???
Hiekan taidemuseo
Aikaisemmat näyttelyt

Menneet näyttelyt »

NÄYTTELYT


Hiekan taidemuseon perusnäyttely esittelee museon omia taide- ja esinekokoelmia. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.

Perusnäyttelyssä on esillä huonekalujen, hopean ja etnografisen esineistön lisäksi kuvataidetta 1630-luvulta 1950-luvulle, suurimmaksi osaksi kotimaisten taiteilijoiden, kuten F. von Wrightin, Munsterhjelmin, Gallen-Kallelan, Edelfeltin, Halosen ja Enckellin, teoksia. Tamperelaisia taiteilijoita edustavat mm. Gabriel Engberg, Kaarlo Vuori, Lennu Juvela, Tauno Hämeranta ja Kauko Salmi.

Kustaa-sali


NÄYTTELYT 2018:


26.4.2018 - 20.12.2018

CATHERINE VAL

Ranskalaisen Catherine Valin (s. 1924) näyttely avautuu Hiekan taidemuseossa 26.4.2018. Näyttely liittyy lahjoitukseen, jonka Catherine Val on tehnyt museolle. Tästä lahjoituksesta museossa on järjestetty jo kaksi näyttelyä: Pierre Descargues: "Yves Klein ja 160 g kultaa" vuonna 2016 sekä "Etienne Descargues: Maisemia – Paysages" vuonna 2013. Nyt avautuvassa Catherine Valin näyttelyssä on esillä hänen veistoksiaan ja maalauksiaan 1970-luvulta 2000-luvulle.

Catherine Val on todellinen monitaituri: taidemaalari, taidegraafikko, kuvanveistäjä, kirjailija, runoilija, tietokirjailija ja toimittaja. Kuvataiteilijana hän signeerasi teoksensa nimellä “Catherine Val”, “Cath. Val” tai pelkästään nimikirjaimilla “C.V.”. Hän on kirjoittanut Catherine Valognen nimellä viitisentoista kirjaa, joista kuusi on runokirjoja, lisäksi tuhansia artikkeleita ja myös kirjoja teatterista ja historiasta. Catherine Val on työskennellyt pitkään sanojen ja kirjainten kanssa, häntä kiinnostavat niiden muoto ja merkitys. Eräät näistä sanoista ovat hänelle erityisen merkittäviä: Amour (Rakkaus), Amitié (Ystävyys), Être (Olla), Liberté (Vapaus), Paix (Rauha) ja Vie (Elämä). Val käyttää näitä sanoja yhä uudelleen ja eri tekniikoilla: veistettynä puuhun, valettuna alumiiniin, hartsiin, pâte-de-verreen, pronssiin tai messinkiin, hän maalaa niitä tussilla ja tekee grafiikkaa. Sanat ovat ranskaksi, englanniksi, japaniksi, latinaksi ja myös suomeksi: Kukka, Lintu ja Tie.

Catherine Valilla on ollut näyttelyitä pääasiassa Ranskan ulkopuolella. Hän on osallistunut vuodesta 1974 alkaen lukuisiin grafiikan biennaaleihin ja triennaaleihin, muun muassa Krakovan ja Ljubljanan grafiikan biennaaleen ja Berliinin biennaleen, sekä ryhmänäyttelyihin, kuten International Impact Art Festivaliin Kiotossa ja Soulissa. Yksityisnäyttelyitä hänellä on ollut 14, joista viisi Ranskan ulkopuolella.


Lisätietoa näyttelystä: museonjohtaja Liisa Rintala, puh. 050 523 7251, kustaa(at)hiekantaidemuseo.fi


Catherine Val   Catherine Valin teos Thé

Catherine Val ateljeessaan vuonna 1975.
Valokuva: © Pierre & Catherine Descargues Archives

Catherine Val: Thé, 1979, serigrafia.
Valokuva: Henrietta Lehtonen
Hiekan taidemuseo
Pirkankatu 6, 33210 Tampere, puh. 050 523 7251, 045 263 0028